Blog

İncitaş Yenilenebilir Enerji Sektöründe!

İncitaş Yenilenebilir Enerji Sektöründe!

İncitaş Yenilenebilir Enerji Sektöründe!

Enerji kaynağının tamamını doğal kaynaklardan alan, sürekli olarak takviye edilebilen enerjiye yenilenebilir enerji denir. Güneş, doğal kaynakların en büyüğüdür. Türkiye coğrafi konumu itibariyle güneş enerjisi ile elektrik üretiminde maksimum verim alınabilecek bir ülkedir. Son yıllarda global trende ayak uyduran Türkiye’de güneş enerjisi alanında önemli ilerlemeler kaydedilmektedir.

Güneş enerjisi sistemleri günümüzde artık hemen hemen her yerde kullanılmaktadır. Bu sistemlerle üretilen enerjilerin aküler sayesinde depolanması ve ihtiyaç halinde kullanılması ya da genel elektrik şebekesine verilmesi mümkün olmaktadır.

Tüm bu bilgilerin ışığında yenilenebilir enerji sektöründe kaliteli ve hızlı çözümler üretmeyi hedefleyen İncitaş, sektördeki müşterilerin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda Huawei Battery ile iş birliği yaparak firmanın Outdo markalı jel akülerini Türkiye pazarına sunmuştur.

Özellikle güneş enerji sistemleri için geliştirilen 12V jel solar ürünleri pazara sunan İncitaş, sektör talepleri doğrultusunda yılın ikinci çeyreğinde 2V Jel solar ürünleri de piyasaya sürerek Türkiye'nin geleceği olarak gördüğümüz güneş enerjisi sektörünün gelişmesine önemli katkı sağlamayı hedeflemektedir.

İncitaş , otomotiv sektöründeki 66 yıllık tecrübesini kullanarak, güneş enerji sektöründe de bilinen akü tedarikçisi olma hedefine emin adımlarla yürümektedir.

“Outdo Solar Gel” akülerinin farklı özellikleri sayesinde pazarda kısa zamanda ciddi talep görmüştür. Akü üzerinde yer alan LED ekran sayesinde ürün şarj ve kapasite durumu görülebilmekte, aynı gösterge akünün kullanım sayacı olarak da kullanılmaktadır. Bu LED ekran yine çevrim sayısını gösterdiği gibi akünün kullanımı esnasında gerekli kapasitenin düşmesi durumda sesli uyarı sistemini de içermektedir. Bu uyarı sayesinde ürün, doğru ve en iyi performansı sunmaktadır. İncitaş güçlü solar bayi ağıyla bu alanda yatırımlarına hızla devam edecektir.